Almás rétes
4 fő részére
Nehézség:
könnyű
hozzávalók
- 500 g rétestészta
- 2300 g alma
- 20 dkg dióbél
- 50 g mazsola
- őrölt fahéj
- 28 dkg porcukor
- 15 dkg piskótamorzsa
- 50 ml citromlé
- 15 dkg vaj a kenéshez
- a szóráshoz édesmorzsa
Elkészítés
A réteslapokat kihajtogatjuk, majd nedves abrosszal letakarjuk. A rétegeket megkenjünk az olvasztott vajjal, megszórjuk piskótamorzsával. Lereszeljük az almát, kissé kinyomkodjuk, hogy ne barnuljon meg, meglocsoljuk citromlével. Összekeverjük a durvára vágott dióbéllel, őrölt fahéjjal, a vízbe áztatott mazsolával, porcukorral. Rúd alakban megtöltjük a töltelékkel. Kivajazott tepsire helyezzük úgy, hogy a széle alulra kerüljön. A tetejét megkenjük olvasztott vajjal. Vigyázzunk, hogy ne tekerjük se túl lazán, se túl szorosan, mert kirepedhet vagy elterül. Mikor felszolgáljuk, porcukorral meghintjük, kissé ferdén vágjuk.
Hozzászólások
Új hozzászólásokat átmenetileg nem lehet beküldeni.
Ehhez a recepthez még senki sem fűzött megjegyzést.